Florida radio Rotterdam

De vlag kan uit

In een vrolijk bericht in het AD: 'Kaag laat overheidsfinanciën bruisend gezond achter'.
Uit hetzelfde artikel: "Hoe krijgt ze dat voor elkaar? Nou, misschien omdat er plotseling een tovenaar op het ministerie van Financiën verscheen.
In dat opzicht is Sigrid Kaag net zo afhankelijk van omstandigheden als een pinguïn op een ijsbaan – ze heeft er zelf maar weinig invloed op.

Opvallend is dat alle kranten, die eigendom zijn van Belgische ondernemingen, dezelfde kop publiceerden over het succes van Sigrid Kaag als minister van Financiën.
Echter, schijn bedriegt. De juiste cijfers worden weggelaten, en het zogenaamde neutrale CBS lijkt minder neutraal wanneer men bedenkt dat er mogelijk een D66-lid aan het roer staat, die de cijfers in het voordeel van de regering presenteert.

Op 21-12-2023 wist de media nog te vertellen dat de schatkist nagenoeg leeg was (zie hier) maar na creatief boekhouden zitten we er in Nederland warmpjes bij, moet wel gezegd worden dat dit cijfers zijn van D66 getrouwe CBS.
Volgens financieel journalist Arno Wellens is Kaag met afstand de meest uitdagende minister van Financiën ooit, zelfs al tovert het CBS nu een begrotingsoverschot, hogere belastinginkomsten en lagere uitgaven tevoorschijn dan een tijdje terug.

Het verschil is dat de meetmethode is aangepast, aldus Wellens.
Als Nederland een garantie verstrekt voor een buitenlandse instelling en die buitenlandse instelling mag hier zelfs belastinggeld heffen, dan wordt dat niet meer bij de begroting opgeteld.

Hij legt uit dat alle schulden die zijn ontstaan ​​tijdens corona gewoon worden genegeerd.
Het grootste bedrag zit in het ESM, het bankenreddingsfonds, en die banken zijn veel zieker dan wij denken.

Recente onthullingen werpen licht op het financiële beleid van minister Sigrid Kaag, waarbij sinds 2013 derivaten, EU-schulden en garanties niet volledig zijn meegerekend.
Met een cumulatief bedrag van 608 miljard euro, inclusief posten als corona-uitgaven en ECB-beleid, rijzen er vragen over de transparantie van de begroting.
Het is van belang om een duidelijk beeld te krijgen van de financiële verantwoordelijkheden, terwijl Nederland zich voorbereidt op mogelijke gevolgen van dit beleid wat mag worden opgeknapt dor het volgende kabinet...

Kortom: Sigrid Kaag is 'met afstand de slechtste minister van Financiën ooit', constateert journalist ArnoWellens. . Zij laat Nederland achter met een extra schuldenberg van 608 miljard euro, buiten de boekhouding.

Logo

Oude adverteerders

1986 / Voor uw rouwarrangement. Fl 50.= per week.
V. Loenen. 2e Middelandstraat Rotterdam
1986 / Surinaamse Moksie Metie. Fl 50.= per week.
El Sabor Latino - Hete gerechten. Nw. binnenweg, Rotterdam.
1986 / Videobanden huren voor Fl 5,= in de week.
Videotheek Koevermans Rotterdam Crooswijk.
Tweedehands kleding / JFl 15,= in de week.
Giovanie, Tweedehands kleding. Hoek Binnenweg/ Aelbrechtsstraat.
1980 / Surinaamse gerechten gemaakt door ´Benson´. reklame in ruil voor gratis eten.
Snackbar Mary B , Pupillenstraat Rotterdam
1986 / Gezellig cafe met leuke dochter...Fl 50,= per week.
Cafe Petit restaurant ´Roya´, Vierhavenstraat Rotterdam.
1986 / Tennistournooi. Eenmalig Fl 250,=.
Tennisvereniging Pelikaan in Goirle.
Uit het oog verloren:
Peter van Amstel, Rinus van de Velde, Jerry Neeskens, Tony Winter, Bernd Kuschot, John Beton, Gijs Onwijs, Ronald van de Zijde, Hans van Dam , Hans van het Noorden, Bas Vat, Rene Lecker, Hans Biljouw( Aelbrechtskade, Radio Conquistador), Duckie (27mc, Aelbrechtskade), De Rembrandt (27mc) Hoek Ruilstraat/ Heemraadstaat Rotterdam,Bella (radio Atlantic Schiedam), Nicol toen woonachtig aan de Statenweg (Rood haar). Mail naar: dabcarradio@gmail.com
Logo ♬ Internetradio Florida.
Deze website is niet bedoeld voor mensen met verminderde lichamelijke, zintuigelijke of geestelijke vermogens of die gebrek aan ervaring of kennis hebben, tenzij iemand die verantwoordelijk is voor hun welzijn en hun heeft uitgelegd hoe de website te interpreteren. Het waarheidsgehalte op deze website is tussen 0 en 100 procent. Sommige verhalen zijn satire of berusten puur uit frustratie, fantasie of de keiharde waarheid. Foto´s zijn met zorgvuldigheid geplaatst. Indien u een opmerking heeft over een foto of bericht neem contact op via ons contactformulier en wij zullen deze verwijderen.