Florida radio Rotterdam

Geen rekening gehouden met hedendaagse techniek

In 1969, het hoogtepunt van de ruimtewedloop, bracht een Amerikaanse astronaut, Armstrong, een schijnbaar kostbaar geschenk naar huis vanaf de maan. Het was een mysterieuze maansteen, gepresenteerd als een uniek aandenken aan de epische maanlanding die de wereld had betoverd. De NASA schonk de maansteen aan een bewonderaar in Nederland, die het cadeau in dankbaarheid aanvaardde, zich totaal niet bewust van wat de toekomst in petto zou hebben.

Decennia later, met de vooruitgang van de moderne technologie, begonnen wetenschappers de oorsprong van maanstenen nauwkeurig te onderzoeken.
Wat voorheen als onaantastbaar werd beschouwd, onthulde uiteindelijk zijn ware aard.
De maansteen van de NASA bleek niet van de maan te zijn; het was een door de mens gemaakte imitatie.
Deze ontnuchterende ontdekking bracht niet alleen de authenticiteit van de maansteen in twijfel, maar ook de geloofwaardigheid van het oorspronkelijke verhaal.
De vraag rees: waren we eigenlijk wel op de maan geweest?
Het onthullen van de vervalsing deed stof opwaaien in zowel wetenschappelijke kringen als onder het publiek, dat altijd vol ontzag was geweest voor het idee dat we een tastbaar stukje maan op aarde hadden.

Wat ooit als een kostbaar bezit werd beschouwd, veranderde nu in een symbool van twijfel en scepsis.
De geschiedenis van de maansteen illustreerde hoe de vooruitgang van de technologie ons in staat stelde om zelfs de meest mysterieuze geheimen te ontrafelen en hoe wetenschap soms iconische momenten in een nieuw licht kan plaatsen.
Het verhaal van de 'neppe' maansteen liet de wereld nadenken over de waarheidsgetrouwheid van historische gebeurtenissen en benadrukte het belang van voortdurende nieuwsgierigheid en onderzoek, zelfs als het betekent dat we onze diepste overtuigingen moeten heroverwegen.

Armstrong:-
De anekdote van Armstrong die een maansteen naar de aarde bracht, een steen die later als nep werd ontmaskerd, is niet waar.
Neil Armstrong en de andere Apollo-astronauten brachten wel degelijk echte maanstenen mee naar de aarde als wetenschappelijke souvenirs van hun missies.
Deze stenen werden zorgvuldig verzameld tijdens de maanwandelingen en zijn objecten van grote wetenschappelijke waarde.
Tuurlijk!
Neil Armstrong heeft altijd getuigd van de authenticiteit van de maanlanding.
Er zijn geen betrouwbare bronnen of bewijs dat Armstrong ooit heeft gezworen op de Bijbel of op welke manier dan ook heeft betwist dat hij op de maan is geweest.
In feite is er een overvloed aan bewijs, waaronder foto's, video-opnamen, en wetenschappelijke gegevens, die de echtheid van de Apollo-maanlandingen bevestigen maar ook een hoop verhalen dat het onzin is.
Het idee dat Armstrong en andere astronauten valse maanstenen meenamen of dat ze hun ervaring op de maan betwisten, maakt deel uit van complottheorieën die keer op keer zijn weerlegd door experts en feitelijke gegevens.
Het is belangrijk om wetenschappelijke consensus en betrouwbare bronnen te raadplegen om accurate informatie te verkrijgen over historische gebeurtenissen zoals de maanlanding.
Een stukje dat achteraf versteend hout bleek te zijn werd door een ambassadeur aan een oud premier gegeven.
Echt maansteen werd door Nixon aan Juliana gegeven en ligt in get Boerhaave museum in Leiden.

Men kan ook zelf nadenken.

Lees ook: Internetradio is dood. <
Lees ook: Vikkingen terug op Groenland.
Lees ook: Internetradio is dood.
Lees ook: Kaag vliegt weg op bezemsteel.
Lees ook: Rob Jetten heeft schijt aan Co2.

Logo

Oude adverteerders

1986 / Voor uw rouwarrangement. Fl 50.= per week.
V. Loenen. 2e Middelandstraat Rotterdam
1986 / Surinaamse Moksie Metie. Fl 50.= per week.
El Sabor Latino - Hete gerechten. Nw. binnenweg, Rotterdam.
1986 / Videobanden huren voor Fl 5,= in de week.
Videotheek Koevermans Rotterdam Crooswijk.
Tweedehands kleding / JFl 15,= in de week.
Giovanie, Tweedehands kleding. Hoek Binnenweg/ Aelbrechtsstraat.
1980 / Surinaamse gerechten gemaakt door ´Benson´. reklame in ruil voor gratis eten.
Snackbar Mary B , Pupillenstraat Rotterdam
1986 / Gezellig cafe met leuke dochter...Fl 50,= per week.
Cafe Petit restaurant ´Roya´, Vierhavenstraat Rotterdam.
1986 / Tennistournooi. Eenmalig Fl 250,=.
Tennisvereniging Pelikaan in Goirle.
Uit het oog verloren:
Peter van Amstel, Rinus van de Velde, Jerry Neeskens, Tony Winter, Bernd Kuschot, John Beton, Gijs Onwijs, Ronald van de Zijde, Hans van Dam , Hans van het Noorden, Bas Vat, Rene Lecker, Hans Biljouw( Aelbrechtskade, Radio Conquistador), Duckie (27mc, Aelbrechtskade), De Rembrandt (27mc) Hoek Ruilstraat/ Heemraadstaat Rotterdam,Bella (radio Atlantic Schiedam), Nicol toen woonachtig aan de Statenweg (Rood haar). Mail naar: dabcarradio@gmail.com
Logo ♬ Internetradio Florida.
Deze website is niet bedoeld voor mensen met verminderde lichamelijke, zintuigelijke of geestelijke vermogens of die gebrek aan ervaring of kennis hebben, tenzij iemand die verantwoordelijk is voor hun welzijn en hun heeft uitgelegd hoe de website te interpreteren. Het waarheidsgehalte op deze website is tussen 0 en 100 procent. Sommige verhalen zijn satire of berusten puur uit frustratie, fantasie of de keiharde waarheid. Foto´s zijn met zorgvuldigheid geplaatst. Indien u een opmerking heeft over een foto of bericht neem contact op via ons contactformulier en wij zullen deze verwijderen.